Goudrekening

Een van de manieren om in goud te beleggen is een goudrekening. Het mooie hiervan is dat het niet nodig is om zelf goud aan te kopen, aangezien dit gebeurt door middel van deze speciale rekening. Aan de andere kant is de goudrekening net zo eenvoudig als een reguliere spaarrekening, waardoor het niet nodig is om kennis op te doen van allerlei beleggingsproducten of andere financiƫle mogelijkheden met betrekking tot het investeren in goud. Zo kunt u als het ware rustig profiteren van de mogelijkheden van het goud, maar zitten daar aan de andere kant natuurlijk wel wat kosten aan verbonden.

Goudrekening openen

Het openen van een goudrekening is eigenlijk heel eenvoudig. Aangezien de kans groot is dat u wel eens een bankrekening geopend heeft is de kans ook groot dat u dit zonder problemen kunt doen. U kunt contact opnemen met een aanbieder en aangeven dat u een rekening wilt openen. Een goede aanbieder voor een goudrekening is GoldMoney. Zij hebben zich hier al geruime tijd op gericht en weten dus heel goed hoe dit hoort te gebeuren. U kunt hier terecht om de rekening direct te openen, of eerst bijvoorbeeld eens wat meer informatie in te winnen rondom dit onderwerp. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen naar de voordelen van een goudrekening in plaats van fysiek goud kopen of de kosten die u dient te betalen wanneer u de rekening opent. Ondanks dat deze kosten over het algemeen erg laag zijn is het toch verstandig om hier naar te vragen, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Kosten van een goudrekening

Over het algemeen kost het niets om een goudrekening te openen. In plaats daarvan zullen er kosten berekend worden over het kapitaal aan goud dat u aankoopt en plaatst op de rekening. Hierbij dient u te denken aan kleine percentages tussen de 0,15% en 0,20%. Over het algemeen zullen de kosten van een goudrekening niet veel hoger liggen, waardoor het goed mogelijk is om hier geld mee te gaan verdienen. U dient de kosten namelijk af te trekken van het rendement dat u maakt met het goud. Op die manier komt u tot het netto rendement en kunt u dus als het ware uitrekenen wat u nu daadwerkelijk verdiend heeft. Zolang dit een positief percentage is heeft u geld verdiend met uw goudrekening en is het dus een goed idee geweest om dit aan te kopen door middel van een dergelijke rekening. Aangezien er met een goudrekening gemakkelijk een aantal procenten aan winst te maken valt is de kans groot dat u inderdaad geld zal verdienen met het goud kopen en dat u daar verder weinig voor hoeft te doen. Zo kunt u een leuk rendement maken zonder eigenlijk naar de waarde om te kijken.

Goud in de kluis

Bij het openen van een goudrekening is het wel van belang om goed te kijken naar de betrouwbaarheid van de aanbieder. Dit is bij GoldMoney in ieder geval in orde, maar zeker wanneer u naar andere aanbieders kijkt is het van belang om eens na te gaan hoe het hiermee zit. Dit komt door het feit dat u bij een goudrekening eigenlijk kiest voor een constructie waarbij het goud wordt opgeslagen door de aanbieder van de rekening. Dit gebeurt in bijvoorbeeld kluizen in Zurich en Londen. U dient er van op aan te kunnen dat het bedrag dat u aankoopt door middel van de goudrekening ook daadwerkelijk voor u beschikbaar is. Zo zou het bijvoorbeeld heel vervelend zijn wanneer het goud aan meerdere mensen verkocht wordt, aangezien er dan een probleem kan ontstaan zodra u het goud weer om wil zetten in monetaire waarden.

Online goudrekening

Het mooie van een goudrekening is dat u hier helemaal niet meer voor op pad hoeft. U kunt tegenwoordig online een rekening openen en die ook van achter uw eigen computer gaan beheren. Wat dat betreft zorgt het internet ervoor dat het leven een stuk gemakkelijker is geworden. De goudrekening werkt daarbij precies hetzelfde als iedere andere spaarrekening, waardoor het niet nodig is om na te denken over de manier waarop u dit kunt gaan beheren. In plaats daarvan kunt u eigenlijk direct aan de slag en goud aan gaan kopen dat vervolgens netjes wordt opgeslagen. Het mooie van een goudrekening is daarbij dat het niet nodig is om kennis te hebben van de verschillende mogelijkheden om te beleggen op de beurs. In plaats daarvan is het een manier om op een heel zekere manier te investeren in een waardevol edelmetaal als goud. Zo kunt u geld investeren in goud, zonder dat het nodig is om hier veel mee bezig te zijn of naar om te kijken. Het is daarom dan ook heel aantrekkelijk om goud aan te kopen met geld dat u liever niet investeert in bijvoorbeeld aandelen, maar wel graag wil plaatsen op een speciale goudrekening.