Goudprijs

De goudprijs is natuurlijk van belang voor iedereen die graag wil investeren in goud, of hier op het moment al mee bezig is. Door goed te kijken naar de goudprijs is het mogelijk om te bepalen wanneer u uw geld wilt gaan investeren. Daarnaast is het mogelijk om een moment te bepalen waarop u er bijvoorbeeld beter uit kunt stappen, aangezien het de verwachting is dat de prijs bijvoorbeeld verder zal gaan dalen. Door ook naar de historie van de goudprijs te kijken is het mogelijk om achter een hoop waardevolle informatie te komen.

Historie van de goudprijs

Met name de historie van de goudprijs is erg interessant wanneer u er over denkt om een investering te gaan doen. Het is namelijk goed om te weten wat er in het verleden gebeurt is. U kunt daar op die moment uw voordeel mee doen, aangezien het mogelijk is om aan de hand van de goudprijs te bekijken hoe deze zich ongeveer zal gaan ontwikkelen. Het is natuurlijk nooit zeker dat dit op precies dezelfde manier gebeurt, maar het is wel mogelijk om wat meer zekerheid te krijgen over de ontwikkeling. Zo is het bijvoorbeeld heel interessant om te zien dat de goudprijs erg hard is gaan stijgen toen het in de jaren ’30 economisch allemaal wat minder ging. In de perioden dat de aandelen hard stegen was er juist wat minder succes voor de prijs van het goud. Op die momenten bleef de goudprijs wat achter en waren er blijkbaar andere mogelijkheden om een goede investering te doen in plaats van goud kopen. Door hier goed naar te kijken kunt u de situatie van toen topassen op die van nu. Dit is heel interessant vanwege het feit dat u er geld mee kunt verdienen wanneer u kunt voorspellen hoe de goudprijs zich zal ontwikkelen.

Huidige goudprijs

Daarnaast is het natuurlijk heel interessant om te kijken naar de goudprijs zoals die op dit moment is. In combinatie met de informatie over het verleden kunt u op die manier namelijk voorspellen wat de prijs ongeveer zal gaan doen. Wanneer de goudprijs bijvoorbeeld erg hoog is en er een economisch herstel aan zit te komen is de kans klein dat de prijs nog verder op zal gaan lopen. Aan de andere kant is het juist wel waarschijnlijk dat er een hogere goudprijs komt wanneer het economisch allemaal nog niet zo goed gaat en het juist niet de verwachting is dat dit binnenkort anders wordt. Op die momenten hebben we in het verleden gezien dat de prijs van het goud juist snel op is gelopen, waardoor het een goed moment was om te investeren. Het mooie van de goudprijs is daarbij dat het gaat om een zeer grote waarde, waardoor de absolute rendementen ook al snel hoog zullen zijn. Zelfs met een paar procent aan winst kunt u gemakkelijk al honderden of duizenden euro’s verdienen. Het is dan ook niet zo vreemd dat heel veel mensen het prettig vinden om te investeren in de goudprijs en op die manier een gokje te wagen op de beurs. Zeker wanneer het economisch allemaal wat minder gaat is de kans erg groot dat de prijs op zal lopen en dat het loont om in te zetten op deze koers.

De goudprijs in Euro

Meest recente quotes van www.kitco.comMeest recente quotes van www.kitco.com

De Goudprijs in Dollar

Meest recente quotes van www.kitco.comMeest recente quotes van www.kitco.com

Wanneer belegt u nu in Euro’s of in Dollars? Lees er alles over op Goudprijs in euro of dollar.

Onzekerheid afkopen

We zien dat de goudprijs vooral stijgt wanneer het economisch allemaal wat minder gaat. Dit is voornamelijk te verklaren met behulp van de onzekerheid die beleggers op dat moment kiezen. Wanneer het economisch allemaal wat minder gaat doen de aandelen het namelijk ook niet zo best. Het is op die manier dus niet interessant om te gaan beleggen in aandelen, aangezien de kans groot is dat er op die manier geld verloren wordt. De goudprijs stijgt vanaf dat moment, aangezien veel beleggers er juist voor kiezen om het edelmetaal aan te kopen, zowel fysiek goud kopen als goudtrackers. Het grote voordeel van goud is namelijk dat het niet kan worden bijgedrukt en er zo altijd schaarste blijft bestaan. De goudprijs doet het met name beter vanwege het feit dat veel overheden van landen er al snel voor kiezen om geld bij te drukken wanneer ze te maken hebben met schulden en deze af willen lossen. De goudprijs heeft hier een hoop baat bij, aangezien dit over het algemeen betekent dat de waarde van het geld minder wordt. De totale waarde van het geld wordt namelijk verdeeld over de verschillende munten en biljetten die er in omloop zijn. Wanneer dat aantal groter wordt daalt de waarde per munt of biljet. Aangezien de goudprijs hier verder geen last van heeft omdat niemand zomaar goud bij kan drukken komt dit de waarde eigenlijk alleen maar ten goede. Wanneer de verschillende munten en biljetten minder waard worden betekent dit namelijk dat er meer munten of biljetten nodig zijn om goud aan te kopen. Wanneer de goudprijs dus niet stijgt, maar de waarde van het geld aan de andere kant wel daalt wordt u er als houder van goud uiteindelijk toch beter van. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen de onzekerheid graag afkopen met goud, bijvoorbeeld wanneer de inflatie op gaat lopen.

Inflatie en de goudprijs

De inflatie loopt de laatste tijd aardig op en het is om die reden dan ook het overwegen waard om van de goudprijs te gaan profiteren. Op die manier is het mogelijk om voor een min of meer zekere investering te kiezen. Dit komt door het feit dat de goudprijs geen inflatie kent. Zo weet u precies wat u erin steekt en zal dat niet snel veel minder waard worden door krachten waar u verder geen invloed op heeft. Natuurlijk kan het gebeuren dat het goud minder waard wordt, maar dan kunt u er altijd nog voor kiezen om het weer van de hand te doen. Zolang dit niet het geval is en de inflatie oploopt kunt u er juist geld mee verdienen. De goudprijs kan er dan gemakkelijk voor zorgen dat u een mooi rendement maakt, zonder dat u hier iets voor hoeft te doen.