Troy Ounce Goud Kopen

Het beleggen in goud stelt u in staan om een mooie winst te maken met uw beleggingen. De hoeveelheid goud dat u daartoe aan wilt kopen hangt voor een groot deel af van uw budget. Om te bepalen of u winst maakt zult u natuurlijk de prijs van goud in de gaten moeten houden. Als u over gaat tot een Troy Ounce goud kopen dat is dit een stuk eenvoudiger dan bij andere gewichten.
 
Natuurlijk kunt u door middel van goud kopen beleggen maar er zijn ook mogelijkheden die niet direct voor beleggers bedoeld zijn. Een Troy Ounce goud kopen bijvoorbeeld biedt u vele mogelijkheden aan die zowel voor beleggers alsook voor verzamelaars geschikt zijn. Voor beide groepen heeft dit zo haar voordelen en daarover kunt u op deze pagina meer lezen. Een Troy Ounce is 31,103 gram en dit is een gewicht dat vooral in Amerika gebruikt wordt. In Europa gebruiken wij alleen maar grammen maar toch is bij het goud kopen Troy Ounce een veel voorkomende gewicht in de goudhandel. Het is namelijk het gewicht waarin de koers van goud uitgedrukt wordt. De internationale koers van goud wordt uitgedrukt in een bedrag in dollars per troy ounce goud. De koersen van heel veel grondstoffen worden in dollars uitgedrukt omdat de Amerikaanse dollar een internationaal geaccepteerde muntsoort is. Toch is met de invoering van de euro de dollar niet de enige internationaal geaccepteerde munt meer en daarom zult u de koers van goud ook vaak in een aantal euro’s per Troy Ounce aan treffen.

Een Troy Ounce goud kopen heeft daarmee als voordeel dat u heel eenvoudig de prijs die u moet betalen kunt vergelijken met de goudkoers. Of dit nu de koers in dollars of de koers in euro’s is maakt daarbij eigenlijk niet zo heel veel uit, het enige verschil tussen deze twee koersen is dat de omrekening plaats vind door toepassing van de wisselkoers en deze is nu eenmaal niet altijd hetzelfde. Er wordt door sommige beleggers dan ook goed naar gekeken om bij het goud kopen een Troy Ounce in dollars of juist in euro’s te betalen als de koers daar aanleiding voor geeft. Op deze manier is het eventuele voordeel van de wisselkoers als extra winst te behalen bij het Troy Ounce goud kopen en verkopen. Voor de meeste beleggers is dit echter niet van toepassing omdat het beleggingsgoud in eigen land gekocht en verkocht wordt en daarbij zal alles in euro’s gebeuren. Toch is het bij fysiek goud kopen wel verstandig om te kijken naar de invloed van de wisselkoers op de prijs van goud. Uiteindelijk zal de wisselkoers ook invloed hebben op de prijs die u in euro’s moet betalen, hierbij zal een sterke euro aankoop voordeliger maken en zal een sterke dollar de verkoop een stuk interessanter laten zijn.

Vanwege de hoeveelheid is een Troy Ounce goud kopen vooral interessant om in redelijk korte termijn een mooie voorraad goud op te bouwen. Juist omdat de internationale goudkoers in een aantal dollars of euro’s per Troy Ounce goud uitgedrukt wordt is het voor veel mensen een ideale manier om goud aan te kopen. Het is namelijk zeer eenvoudig om de koers in de gaten te houden en het juiste moment van aankoop te bepalen. De koers kan één op één vergeleken worden en er valt helemaal niets om te rekenen naar het gewicht dat u graag aan wilt kopen. Een Troy Ounce goud kopen wordt alleen daarom al dan ook vaak gedaan door mensen die ook in de toekomst in één oogopslag willen weten hoe hun belegging er voor staat. Ook zal het gewicht van een Troy Ounce u meerdere mogelijkheden van fysiek goud kopen bieden die beide zo hun eigen voordelen en nadelen hebben.

U kunt een Troy Ounce goud kopen door middel van het kopen van goudbaren en door middel van het kopen van gouden munten. De goudbaren zijn natuurlijk zeer bekend want ook de verschillende gewichten in grammen zullen in de vorm van baren geleverd worden. Het kopen van gouden munten is ets dat door heel veel mensen niet altijd als belegging gezien wordt. Toch worden er vele gouden munten speciaal geslagen om in te beleggen en daarbij zal de goudprijs de richtlijn zijn. Bij het goud kopen Troy Ounce munten aanschaffen stelt u in staat om dezelfde resultaten uit uw beleggingen te halen als met goudbaren, het gewicht is immers hetzelfde en de puurheid van het goud ook. Toch is er een belangrijk verschil op te merken en dat is door wie het gefabriceerd is. Een Troy Ounce goud kopen in de vorm van baren zal u beperkingen op leggen wat betreft het aantal bedrijven die deze goudbaren zullen maken. Niet alle bedrijven hebben hiervoor de noodzakelijk internationale erkenning en een gebrek daar aan kan bij het verkopen de noodzaak opleveren uw goudbaren eerst op echtheid te laten testen. Fysiek goud kopen in de vorm van munten zal automatisch de juiste kenmerken opleveren.

Een Troy Ounce goud kopen in de vorm van munten zal u een beleggingsmiddel opleveren die in het land van herkomst de status van wettig betaalmiddel heeft. Deze status zal er voor zorgen dat alle kenmerken in orde zijn en de munt wettelijk beschermd wordt tegen valsemunterij. Hierdoor is een Troy Ounce goud ook altijd echt een Troy Ounce en is deze voor alle professionele handelaren eenvoudig als echt te herkennen. Bovendien hebt u bij de aanschaf van gouden munten een veel grotere keuze uit verschillende fabrikanten omdat heel veel landen hun eigen munten uitgegeven hebben. Een andere mogelijkheid van het Troy Ounce goud kopen in de vorm van munten zijn de zogenaamde ‘Proof’ munten. Deze zijn speciaal gemaakt voor verzamelaars en zullen vanwege de gaafheid vaak een hogere waarde hebben dan de hoeveelheid goed rechtvaardigt. Let dus op als u gouden munten aangeboden worden dat u de beleggingsmunten koopt en niet de verzamelmunten. Het fysiek goud kopen kan daardoor anders een stuk duurder worden dan u voor ogen had. In ieder geval biedt het gewicht van een Troy Ounce u vele mogelijkheden voor het kopen van goud, nu maar hopen dat de koers zich gunstig ontwikkeld en uw winsten zich evengoed ontwikkelen.