Kilo Goud Kopen

Niet dat veel particuliere beleggers er aan toe zullen komen maar 1 kilo goud kopen biedt de belegger wel heel bijzondere mogelijkheden. Deze mogelijkheden komen voornamelijk van pas bij de werkzaamheden van de professionele belegger maar ook als particuliere belegger kunt u hier van profiteren.

Als u door middel van 1 kilo goud kopen beleggen wilt dan zult u behoorlijk diep in de buidel moeten tasten. De aanschafprijs gaat als snel in de richting van de veertigduizend euro en dat is niet voor iedereen weggelegd. Omdat u natuurlijk alleen geld belegd waar u geen ander doel voor hebt kunt u zich af vragen wie er nu een dergelijk bedrag ‘over’ heeft om in goud te gaan beleggen. Naast de te verwachten professionele beleggers zal het u verbazen hoeveel particuliere beleggers 1 kilo goud aan schaffen. Dit lijkt wellicht vreemd maar als u bekijkt dat het u een mogelijkheid biedt om zonder BTW te betalen uw geld te beleggen waarbij de waarde van uw geld op z’n minst behouden blijft dan is het niet zo vreemd. Vaak zal fysiek goud kopen zelf meer opleveren dan alleen het behoud van de waarde dat gelijk is aan de inflatie. De meeste beleggingen in goud staan garant voor een hele mooie winst, zeker op de langere termijn maar de laatste jaren ook op de kortere termijn.

Professionele beleggers maken dankbaar gebruik van de sterk stijgende en fluctuerende prijs van goud in de laatste jaren. Dit komt omdat beleggers niet 1 kilo goud kopen om deze vervolgens jarenlang op te slaan. Beleggers zijn meer geïnteresseerd in het op een kortere termijn verkopen van het goud waardoor ze ook op een kortere termijn winst bij kunnen schrijven. Omdat bij het goud kopen 1 kilo natuurlijk een grote hoeveelheid is zal dit ook mogelijk zijn voor grote beleggers die zelf op de internationale grondstoffen beurzen handelen waar ook het goud verhandeld wordt. Hiermee hebben deze handelaren dus een directe invloed op de koers van goud en daarmee op de prijs die u moet betalen. De prijs die u moet betalen bij 1 kilo goud kopen wordt immers vastgesteld aan de hand van de internationale goudprijs op het moment van aankoop. U kunt dus stellen dat de enorme stijging van de prijs van goud in de laatste aren het gevold is van de toegenomen handel in goud op de internationale beurzen. Het zijn daarmee de beleggers die daar beter aan zijn geworden, dit komt natuurlijk omdat zij veel grotere hoeveelheden fysiek goud kopen en verkopen en daardoor ook veel hogere bedragen aan winst maken.

Dit betekend echter niet dat u als particuliere belegger hier niets van mee kunt krijgen. Juist omdat de prijs die u betaald krijgt af hangt van de goudprijs die op de internationale goudbeurs wordt vastgesteld, kunt u ook een mooie winst maken door middel van 1 kilo goud kopen. Zeker als u uw goud al meerdere jaren in uw bezit hebt zal deze goed zijn voor een zeer aannemelijke winst. Als u uw 1 kilo goud liever nog langer in uw bezit houdt dan kan dat ook, de kans dat de piek bedragen uit het jaar 2011 nog worden overtroffen lijkt echter klein omdat deze bedragen toch al hoger waren dan iemand had verwacht. De professionele beleggers zullen echter ook vandaag nog korte termijn winsten kunnen behalen omdat zijn de hele dag de tijd hebben om de koers in de gaten te houden. De kans is groot dat u als particuliere belegger alleen 1 kilo goud kopen kunt als u daar tussen de bedrijven door tijd voor hebt. Het is immers vaak niet zo dat u de hele dag de koers in de gaten kunt houden ook al kunt u daarbij een heleboel hulp krijgen van handige gadgets op uw smartphone waardoor u weet wanneer bij het goud kopen 1 kilo bestellen voor de beste prijs kan gebeuren.

Omdat 1 kilo goud kopen het beleggen van een groot bedrag is zult u goed na moeten denken over de opslag. Dit wordt vrijwel uitsluitend gedaan in combinatie met faciliteiten voor professionele opslag. De kans dat u zelf een kluis hebt die het juiste beveiligingsniveau heeft en u verzekering de opslag accepteert is natuurlijk klein. Als u deze nog niet hebt dan zult u dit voor het fysiek goud kopen moeten investeren, de bedragen die met een kluis en bijbehorende beveiliging van uw huis of kantoor gemoeid zijn lopen behoorlijk op en dat verdiend u niet zomaar terug. Zelfs met 1 kilo goud kopen zult u een enorme winst moten maken om deze kosten terug te verdienen. Een professionele opslag is een zwaar beveiligd complex waar u een plaatsje kunt huren om uw goud veilig op te slaan. Hier zal meer goud en andere waardevolle spullen opgeslagen liggen en op die manier worden alle beveiligingskosten gedeeld. Uw 1 kilo goud ligt daar dan veilig opgeslagen en u hoeft zich absoluut geen zorgen te maken over de veiligheid.

Omdat de goudbaar in welke vorm u bij het goud kopen 1 kilo geleverd krijgt, door een erkend bedrijf is gemaakt zal deze de nodige keurmerken meer krijgen waardoor deze altijd als echt goud is te herkennen. De herkenning heeft als voordeel dat bij verkoop de goudbaar niet eerst uitgebreid op echtheid getest hoeft te worden. Daarmee wordt 1 kilo goud kopen en verkopen een stuk eenvoudiger. Het wordt zelfs nog beter als u uw goudbaren in een opslagplaats laat bewaren die ook erkend is, op dat moment kunt u uw goud zelfs verkopen zonder dat het gezien wordt omdat zowel de goudbaren als ook de opslag erkend zijn. Het is daarom ook dat de meeste baren van 1 kilo goud de opslag dan ook nooit zullen verlaten. Dit maakt het allemaal natuurlijk een stuk eenvoudiger en de kosten die u voor deze opslag moet betalen vallen erg mee omdat uw goud niet het enige is dat er opgeslagen ligt. U kunt zich dan concentreren op het maken van winst door middel van 1 kilo goud kopen en het vinden van nieuwe bestedingsdoelen.