500 Gram Goud Kopen

Hoeveel goud u ook aan wilt schaffen, er zijn een aantal zaken die altijd hetzelfde zijn. Zo zult u goed op moeten letten wanneer u goud koopt zodat u niet te veel betaald en u zult een veilige opslag moeten hebben. Voor 500 gram goud kopen geld dit ook al zijn de belangen daarbij natuurlijk een heel stuk hoger dan bij een kleinere hoeveelheid.

Door middel van 500 gram goud kopen beleggen zal vrijwel alleen maar voor professionele beleggers weggelegd zijn en misschien voor een paar zeer vermogende particuliere mensen. Dit komt natuurlijk vooral door het hoge bedrag dat u daarvoor neer moet tellen, niet iedereen kan zich immers veroorloven om een bedrag neer te tellen dat rond de twintigduizend euro ligt. Ook zult u zich ook moeten realiseren dat u 500 gram goud niet zomaar in uw keukenlade laat liggen. U zult hier dus een professionele opslag voor moeten regelen waar uw goud veilig opgeslagen ligt. Er zijn meerdere bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het opslaan van beleggingsgoud en uw handelaar kan u daar eventueel bij helpen. Zij wijzen u graag de weg natuurlijk graag als u bij het goud kopen 500 gram besteld. Dit neemt natuurlijk niet weg dat u ook van harte welkom bent bij het aanschaffen van kleinere hoeveelheden goud.

In vergelijking met kleinere hoeveelheden goud is 500 gram goud kopen erg voordelig. Dit komt omdat er voor een dergelijke hoeveelheid relatief weinig kosten gemaakt hoeven te worden. De kosten die gemaakt worden zijn naast het vervaardigen van de baar hoofdzakelijk bestemd voor administratie en verzendingen tussen de fabrikant en de groothandel of het depot waar het goud opgeslagen ligt. Vaak zal bij het fysiek goud kopen de goudbaar niet eens het depot waar deze ligt opgeslagen verlaten. Dit komt vooral omdat vanwege de waarde een professionele opslag nodig is, deze kunt u natuurlijk zelf regelen maar dan zult u ook het vervoer naar het depot moeten regelen. Hierbij kunt u natuurlijk samenwerking zoeken met andere beleggers die ook goud vervoerd willen hebben. Toch zijn de kosten van opslag in het depot bij 500 gram goud kopen niet zo hoog en daarom wordt vaak voor deze wijze van beveiligde opslag gekozen. Dit is echter geen een verplichting en u kunt voor een door u gewenste wijze van opslag kiezen. Het voordeel van het opslaan in het depot is dat u uw 500 gram goud kunt verkopen zonder dat het eerst op echtheid gecontroleerd hoeft te worden.

Dit komt omdat het depot en daarmee ook de opslag van het goud erkend is door de LBMA (The London Bullion Market Association). Dit is de organisatie die de internationale goudbeurs in Londen vertegenwoordigd en dit is ook de organisatie die fabrikanten van baren en beveiligde opslagmogelijkheden certificeert. U kunt dus 500 gram goud kopen in de vorm van een baar die gemaakt is door een LBMA erkende fabrikant en deze op laten slaan in een door de LBMA erkende opslag. Hierbij hoeft uw aangekochte goud dus helemaal niet vervoerd te worden en kan het gewoon in de opslag blijven liggen. U kunt op deze manier bij het goud kopen 500 gram aanschaffen en maximaal bezuinigen op de bijkomende kosten. U hoeft voor het 500 gram goud kopen immers geen kosten te maken voor vervoer en de opslag kosten zullen beperkt zijn. Ook als de prijs van goud voldoende omhoog is gegaan en u besluit uw beleggingsgoud te verkopen zal deze niet uit de beveiligde opslag gehaald te worden om door een handelaar gecontroleerd te worden op echtheid. Omdat de opslag erkend is zal ook het goud erkend zijn en zal fysiek goud kopen verworden zijn tot niet meer dan een administratieve aangelegenheid.

Dit is aan de ene kant natuurlijk heel erg veilig, zolang u maar als de rechtmatige eigenaar van het goud geregistreerd staat dan is er niet aan de hand. Aan de andere kant heeft 500 gram goud kopen op deze manier een beetje van de charme verloren die daar bij komt kijken. Geen stoffige winkels en kleerkasten voor de beveiliging maar gewoon alles per telefoon of nog liever online regelen. Dit zal echter wel heel veel tijd schelen en daar gaat het uiteindelijk ook om, tijd is geld en voor het beleggen goud kopen gaat niet om romantiek of charme maar om geld verdienen. Als een professionele belegger bij het goud kopen 500 gram besteld dan wil de belegger nog tijdens de bestel procedure bezig zijn om te kijken wanneer het beste tot verkoop over gegaan kan worden. Om geld te verdienen is 500 gram goud kopen een goede start, vanwege de waarde die deze hoeveelheid goud vertegenwoordigd is het heel goed mogelijk om daar een mooie winst mee te behalen. Als iedere procent winst een paar honderd euro oplevert dan is het wel eens lastig om te bepalen wanneer u de maximale winst kunt behalen maar het is zeker de moeite waard om uw 500 gram goud nog een dagje langer vast te houden.

Omdat u bij het 500 gram goud kopen een goudbaar krijgt die van een aantal keurmerken en een serie nummer is voorzien zal het niet het meest aantrekkelijke uiterlijk hebben. Aan de ene kant maakt dit natuurlijk niet uit omdat u uw geld meestal toch niet in handen krijgt omdat het netjes opgeslagen ligt in de beveiligde opslag. Aan de andere kant heeft het natuurlijk ook niet de charme van fysiek goud kopen in de vorm van munten. Het doel dat u met de aanschaf van 500 gram goud hebt is natuurlijk ook heel anders, u koopt het alleen maar om het weer te verkopen en daarbij winst te maken. Dit kan heel erg goed door de waarde die het goud vertegenwoordigd en het is voor iedereen mogelijk omdat u geen BTW hoeft te betalen. Hierdoor is het beleggen in goud voor zowel professionele beleggers en particuliere beleggers heel goed mogelijk al zullen deze laatste groep vanwege het hoge aanschaf bedrag niet zo vaak aan 500 gram goud kopen toe komen.