5 Gram Goud Kopen

Omdat de goudprijs de laatste jaren sterk is toegenomen en nog continue sterk beweegt is het beleggen in goud nu populairder dan ooit. Hoewel het voor iedereen een persoonlijke afweging is hoeveel men wil gaan beleggen zijn er wel bepaalde vaste hoeveelheden waar men rekening mee moet houden. Zo is 5 gram goud kopen de minimale hoeveelheid waarbij men ook daadwerkelijk fysiek goud in handen kunt krijgen.

Als u met goud kopen beleggen wilt dan wilt u aan de ene kant een bepaalde hoeveelheid aan goud kopen maar u wilt ook de flexibiliteit behouden om uw belegging te verkopen op de manier die u kiest. Dat wil zeggen dat u bij het fysiek goud kopen niet gedwongen wilt zijn om uw hele voorraad in één maal te verkopen als u daar aan toe bent. De prijs kan immers nog verder stijgen maar ook kunt u een gedeelte willen verkopen om andere investeringen te doen of gewoon om een beetje winst te nemen. Door de aanbieders van beleggingsgoud wordt hierop ingesprongen door in hun assortiment meerdere verschillende gewichten aan goud aan te bieden waardoor bij het goud kopen 5 gram de minimale hoeveelheid is. Dit biedt u als koper niet alleen de kans om een hoeveelheid goud te kopen die bij uw budget past maar u hebt ook de mogelijkheid de kleinere hoeveelheden te kopen die u voldoende flexibiliteit geeft bij het verkopen. Daarbij biedt 5 gram goud kopen een aantal voordelen maar ook een aantal nadelen.

De reden waarom 5 gram goud kopen de minimale hoeveelheid is om goud fysiek in handen te krijgen is omdat goudbaren niet kleiner gemaakt worden als zelfstandige goudbaren. Dit heeft alles te maken met het volume van de goudbaar met een dergelijk gewicht. Omdat goud een zeer zwaar edelmetaal is zal 5 gram goud niet meer in volume zijn dan een muntstuk van 5 eurocent. Toch is de waarde een heel stuk hoger en zult u daar al snel een paar honderd euro voor neer moeten tellen. Dit is voor veel mensen een bedrag dat heel erg hoog lijkt maar het is ook een bedrag dat door heel veel mensen maandelijks gespaard wordt. Het 5 gram goud kopen is dus heel goed denkbaar in plaats van het sparen op een bankrekening met vaak een lage rente. In ieder geval is de kans hierbij zeer wel aanwezig dat u een rendement haalt dat een heel stuk hoger is dan de rente op uw spaarrekening. Ditzelfde rendement is ook te behalen als u niet zelf fysiek goud kopen wilt maar liever uw goud op een goudrekening zet waar dan eenzelfde hoeveelheid goud tegenover staat.

Het is aan te raden om bij het goud kopen 5 gram baren en vooral de prijs daarvan goed te vergelijken met de prijs van grotere baren. Dit heeft te maken met het feit dat goudbaren in opdracht van een handelaar gemaakt worden om deze vervolgens als beleggingsmiddel te verkopen. Het spreekt voor zich dat aan het maken van de baren kosten verbonden zitten. Het nadeel van deze kosten is dat aan het maken van baren van 5 gram goud niet zo heel veel minder kosten verbinden zitten dan aan het maken van baren van 10 gram of 20 gram. Dit heeft tot gevolg dat de kosten voor het maken van goudbaren van 5 gram die bij u in rekening gebracht worden dus relatief hoog zijn. 5 gram goud kopen in de vorm van baren is dus nogal onvoordelig in vergelijking met grotere baren. Dit nadeel kan echter behoorlijk worden beperkt door meerdere baren in één maal te kopen. Veel handelaren zullen dan een korting op de totale aanschafprijs geven waardoor de totale prijs die u bij 5 gram goud kopen moet betalen een stuk lager wordt.

Bovendien zult u als u goud koopt en dit bij u thuis wilt laten bezorgen hiervoor bezorg kosten moeten betalen. Door bij het goud kopen 5 gram thuis te laten bezorgen zult u vrijwel hetzelfde moeten betalen dan voor de aflevering van een grotere hoeveelheid. De kosten die in rekening gebracht worden zijn voor het aangetekend verzenden en de verzekering van uw verzending zodat deze ook vergoedt wordt in geval van verlies. Dit betekend dat bij 5 gram goud kopen de kosten per gram zo hoog worden dat deze moeilijk terug te verdienen zijn. Het verzenden van het door u aangekochte goud is dan ook pas interessant vanaf een gewicht van 10 of nog beter 20 gram. Pas bij de aanschaf van 5 gram goud is de winst die u met uw belegging kunt maken groot genoeg dat u de bezorgt kosten snel terug kunt verdienen om daarna echte winst te maken. Hier dient u bij het fysiek goud kopen natuurlijk wel rekening mee te houden al wordt dit vaak vergeten doordat men alleen de winsten ziet die men mogelijkerwijs gaat maken bij het beleggen in goud.

Het heel goed mogelijk om een mooie winst te behalen bij het beleggen te kiezen voor 5 gram goud kopen in de vorm van baren. Als u minder wilt beleggen dan koopt u vaker een bedrag aan goud en laat u dit pas bezorgen als u iets meer bij elkaar het gespaard om zodoende de kosten te drukken. Als u in de gelegenheid bent om meer geld in één maal te beleggen dan kunt u er voor kiezen om meerdere baren van 5 gram goud aan te schaffen. Dit zal u wellicht iets meer kosten maar het biedt u wel zeer veel flexibiliteit op het moment dat u uiteindelijk uw goud gaat verkopen. Ook als u niet geïnteresseerd bent in fysiek goud kopen maar wel wilt profiteren van de winsten die het beleggen in goud u kunnen bieden dan biedt de hoeveelheid van 5 gram u mogelijkheden door middel van het sparen. Op als deze manieren kunt u profiteren van de mogelijke winsten die door het beleggen in goud behaald kunnen worden. Niet voor niets wordt door veel mensen gekozen om bij het goud kopen 5 gram aan te schaffen in plaats van andere gewichten.