400 Ounce Goud Kopen

Goud staat symbool voor rijdom en het beleggen in goud wordt daar vaak mee in verband gebracht. Dit is natuurlijk niet helemaal onterecht want het kan u een behoorlijke winst opleveren. U kunt in verschillende hoeveelheden goud beleggen maar slechts weinig mensen zullen zich 400 ounce goud kopen kunnen veroorloven.

Een hoeveelheid van 400 ounce goud kopen zal dan ook door weinigen gedaan worden en diegenen die dit wel doen zullen vrijwel altijd professionele beleggers zijn. Als u echter het bedrag bekijkt dat u moet betalen dan kunt u zich wel voorstellen dat de winsten die u daarmee kunt behalen gigantisch zullen zijn. Bij een goudprijs van duizend euro per ounce zal een baar van 400 ounce goud vierhonderd duizend euro op moeten brengen. Dit zijn natuurlijk bedragen die niet iedereen over heeft om te beleggen in goud en daarom zullen het vooral professionele beleggers zijn die deze bedragen beleggen. Deze professionele beleggers bestaan voornamelijk uit twee partijen, zo zijn er de constitutionele beleggers en dit zijn de banken, beleggingsmaatschappijen en pensionfondsen die vaak op korte termijn speculeren met fysiek goud kopen om daar snel winst mee the behalen. Ook worden deze hoeveelheden goud gekocht door centrale banken die baren van deze hoeveelheden goud op voorraad houden.

Dat centrale banken 400 ounce goud kopen wordt gedaan om als goudreserve voor land dienen maar ook voor het in goud omzetten van geld. Natuurlijk wordt dit laatste gedaan omdat haar waarde behoud en geld aan ontwaarding onderhevig is. Centrale banken zullen dan ook een hele grote kluis hebben waarin het goud netjes ligt opgeslagen. U kent vast de filmbeelden wel van een hele grote kluis waarin een enorme hoeveelheid goudbaren ligt opgeslagen. Op het moment dan professionele beleggers bij het goud kopen 400 ounce bestellen zullen zijn dit goud vrijwel nooit in handen krijgen. Omdat deze hoeveelheden goud opgeslagen liggen bij centrale banken en in speciale opslag plaatsen zal het goud de opslag nooit verlaten. De beveiliging die voor het transport en een alternatieve opslag nodig is maakt het buitengewoon oninteressant voor een belegger om het zelf te willen bewaren. Hierdoor is 400 ounce goud kopen dan ook meer een administratieve handeling geworden en wordt er als het ware alleen een ander naamkaartje op de goudbaar geplaatst. Het enige dat de eigenaar van het goud hoeft te doen is het betalen van de opslag en deze prijzen vallen mee omdat de kosten over een grote hoeveelheid goud verdeeld kunnen worden. Zeker gezien het feit dat professionele beleggers zullen proberen de 400 ounce goud zo snel mogelijk te verkopen waardoor de kosten laag blijven en zo snel en zo veel mogelijk winst wordt gemaakt.

Op het moment van 400 ounce goud kopen zult u een goudbaar aanschaffen die ook wel een ‘Good Delivery Gold Bar’ wordt genoemd. Deze goudbaar wordt volgens door de LBMA (London Bullion Market Association) vastgestelde regels vervaardigd door bedrijven die zich met de goudwinning of met de recycling van goud bezig houden. De regels van de LBMA komen in het kort er op neer dan u bij het goud kopen 400 ounce baren in uw bezit krijgt die een minimale puurheid hebben van 99,5 procent en waarvan het gewicht tussen de 350 en 430 ounce moet liggen. Op de baar van 400 ounce goud zal het keurmerk van de maker, een serie nummer, de puurheid, het jaartal wanneer de goudbaar is gemaakt en het exacte gewicht aangegeven moeten staan. Dit wordt gedaan bij het gieten van de baar of zal door middel van stempels gebeuren. Omdat u echter nooit iets in uw handen krijgt bij het 400 ounce goud kopen zult u er van uit moeten gaan dat alles klopt.

De garantie daarvoor wordt u door de LBMA gegeven omdat zij u garanderen dat u een goudbaar hebt gekocht.
Deze garantie die de LBMA bij het 400 ounce goud kopen geeft is voor de belegger een handig hulpmiddel. Het maken en het opslaan van de door de LBMA goed gekeurde goudbaren wordt ook wel de ‘LBMA Chain of Custody’ genoemd. Zolang de goudbaren hier binnen blijven, dat wil zeggen in de door de LBMA goedgekeurde opslag, zullen ze nooit bij verkoop getest hoeven te worden. Zodra u als belegger uw goudbaar bij het goud kopen 400 ounce baren ergens anders wilt bewaren zal de erkenning van de LBMA vervallen als de nieuwe opslag plaats geen keurmerk draagt. Dit veranderd natuurlijk niets aan de waarde van het goud maar bij verkoop zal de goudbaar eerst uitgebreid op echtheid gecontroleerd moeten worden en die rekening zult u moten betalen. Dit betekend dat u bij het 400 ounce goud kopen niet alleen de kosten voor het vervoer van en naar uw eigen opslag maar ook van het herwaarderen mee moet rekenen. Aangezien uw eigen opslag ook betaald moet worden is het bij het fysiek goud kopen dus een stuk voordeliger om dit gewoon is de LBMA goedgekeurde opslag te laten liggen.

Omdat professionele beleggers 400 ounce goud kopen om daar op korte termijn winst mee te behalen heeft dit een grote invloed op de prijs van goud. Dit komt natuurlijk omdat dit door professionele beleggers en centrale banken op de international goudbeurs zelf gebeurd. Deze transacties hebben zelf zo’n grote invloed dat zij de koers sterk kunnen beïnvloeden. Dit is een instrument dat door centrale banken en het IMF (Internationaal Monetair Fonds) gebruikt wordt om invloed uit te oefenen op de koers van goud en wisselkoersen voor valuta. De vraag naar goud blijft vanuit de hoek van de centrale banken zeer groot en vooral China wil zoveel fysiek goud kopen dat de prijs continue onder druk blijft staan. Dit heeft natuurlijk als gevold dat de prijs die u betaald alleen reflecteert wat de grote beleggers er van maken en u hebt daar geen invloed op. U kunt er echter wel gebruik van maken door op het juiste moment op 400 ounce goud kopen over te stappen. Als u dat goed doet dan zal het fysiek goud kopen u een grote winst opleveren waarmee u pas echt leuke dingen kunt doen.