2,5 Gram Goud Kopen

Het feit dat de prijs van goud de afgelopen jaren zo snel gestegen is heeft gezorgd voor toename in het aantal mensen dat in goud belegd. De mogelijkheden die daarvoor aangeboden worden maken het voor steeds meer mensen mogelijk om in goud te beleggen. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid van 2,5 gram goud kopen waardoor u met een redelijk bedrag toch in goud kunt beleggen.

Op het moment dat goud kopen beleggen als doel heeft zult u goed moeten kijken naar hoeveel u daaraan wilt of kunt besteden. Op het moment dat uw beleggingsbudget minder groot is zou 2,5 gram goud kopen wel eens een oplossing kunnen zijn om ook te profiteren van de stijgingen van de goudprijs. Dit komt voornamelijk omdat het bedrag dat u bij aanschaf op tafel moet leggen beperkt is. Afhankelijk van de prijs van goud op het moment van aankoop zult u een bedrag van rond de honderd euro moeten betalen om in het bezit te komen van 2,5 gram goud. Toch zitten er ook nadelen aan het beleggen in goud als u voor zo’n kleine hoeveelheid kiest. U zult deze nadelen natuurlijk af moeten wegen tegen de voordelen die u geboden worden als u bij het goud kopen 2,5 gram besteld. Op deze pagina kunt meer lezen over deze voordelen en nadelen waarna u uw eigen afweging kunt maken.

Op het moment dat u met uw avontuur op de beleggingsmarkt voor goud bescheiden wilt beginnen is 2,5 gram goud kopen een goede optie. Het bedrag dat u in één maal zult moeten investeren blijft beperkt tot een bedrag van rond de honderd euro, afhankelijk van de prijs van goud natuurlijk. Daarmee is het risico dat iedere belegging met zich mee brengt beperkt en voor de meeste mensen te overzien. Toch kleeft er ook een nadeel aan 2,5 gram goud kopen dat u ook zeker in overweging moet nemen voordat u besluit om tot aankoop over te gaan. Omdat het gewicht zo gering is zult u de hoeveelheid van 2,5 gram goud niet als één beleggingsmiddel kunnen kopen. Dat wil zeggen, waar u normaal gesproken belegd in goud door middel van het kopen van gouden munten of goudbaren, zal dat bij 2,5 gram niet lukken. Dit komt omdat het volume van 2,5 gram zo gering is dat er geen baren met dat gewicht gemaakt worden. Voor munten is dit een ander verhaal, de kleinste gouden beleggingsmunt is ongeveer anderhalve gram maar munten hebben altijd het gewicht van een deel van een troy ounce en daardoor zal dit nooit 2,5 gram zijn. Daarmee wordt fysiek goud kopen met een gewicht van 2,5 gram er niet eenvoudiger op.

Natuurlijk is hier een oplossing voor bedacht, veel goud handelaren bieden u daarom de mogelijkheid tot 2,5 gram goud kopen door middel van sparen. Dit sparen kan op meerdere manieren gebeuren, er is de mogelijkheid om dit door middel van een spaar rekening te doen waarbij uw geld op een goudrekening komt te staan waar dan een hoeveelheid goud tegenover iedere ingelegde euro komt te staan. U kunt ook fysiek goud kopen door eerst een bepaalde hoeveelheid in delen te kopen en dit daarna te laten leveren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld vier maal 2,5 gram kopen en van een goudbaar van 10 gram in uw bezit krijgen. Hier zitten een paar belangrijke voordelen aan, omdat de hoeveelheid van 2,5 gram goud kopen niet in de vorm van een goudbaar mogelijk is zult u zich veel kosten uit sparen. Een goudbaar zal immers in opdracht van een handelaar gemaakt moeten worden en dat brengt kosten met zich mee die betaald moeten worden. Hoe groter de baar is hoe meer die kosten over een groter aantal grammen uitgesmeerd kunnen worden. Meerdere keren 2,5 gram goud aanschaffen en dit als een grotere baar uit laten sparen zal u dus meerdere keren de kosten voor het maken van een baar uit sparen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de kosten voor het verzenden die u met meerdere keren 2,5 gram goud kopen en in één maal leveren uit spaart. Voor het afleveren van uw aangekochte beleggingsgoud zullen u immers kosten in rekening gebracht worden en als u een grotere hoeveelheid in één maal af laat leveren dan zijn de kosten hetzelfde als bij een goud kopen 2,5 gram laten versturen als dit mogelijk zou zijn. Zodra de kosten over meerdere grammen uitgespreid kunnen worden zullen de kosten per gram naar beneden gaan en daardoor eerder terugverdiend kunnen worden. Omdat er dus geen gouden beleggingsmiddelen van 2,5 gram gemaakt worden en het bovendien niet lonend is om deze op te laten sturen is het bij fysiek goud kopen moeilijk om in een dergelijke kleine hoeveelheid te beleggen. De geboden mogelijkheden van het sparen of opsparen zijn dan opties die u toch de mogelijkheid bieden om volgens uw budget goud te kopen en toch zoveel mogelijk kosten te besparen. Daarom is 2,5 gram goud kopen ook een mogelijkheid die door steeds meer mensen aangegrepen wordt.

Het bedrag dat u in één maal investeert bij de aankoop van 2,5 gram goud mag dan wel bescheiden zijn, de winsten die u kunt behalen zijn wel aanzienlijk. Als u immers bij de sterk fluctuerende prijzen van de laatste jaren met uw belegging van honderd euro tien procent winst maakt dan hebt u een tientje verdiend. Dit lijk wellicht niet zo heel erg veel maar als u vaker bij het goud kopen 2,5 gram besteld dan zijn dat dus al meerdere tientjes. Het is natuurlijk zo dat het beleggen in goud normaal gesproken geen korte termijn belegging is. U moet er bij het fysiek goud kopen dan ook rekening mee houden dat u uw goud langere tijd in uw bezit moet houden om goede resultaten te behalen. Als u dit alles goed afweegt en daarna een beslissing neemt die zowel bij u alsook uw budget past dan kan 2,5 gram goud kopen ook voor u het begin zijn van een hele mooie belegging en natuurlijk van een mooie winst uit uw beleggingen.