1 Gram Goud Kopen

Het beleggen in goud heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. De winsten die met het beleggen in goud gemaakt kunnen worden zijn met de sterk fluctuerende prijs van goud enorm toegenomen en daar kunt u van profiteren. U kunt met ieder budget beleggen in goud en u kunt al 1 gram goud kopen voor enkele tientjes.

Op het moment dat u met goud kopen beleggen wilt zult u moeten besluiten hoeveel goud u aan wilt kopen. Het zal voor iedereen een persoonlijke keuze zijn hoeveel men in één maal aan koopt en dit zal vaak afhankelijk zijn van het te besteden budget. Het feit dat de goudprijs de laatste jaren sterk gestegen is zegt echter niet dat u alleen maar grote bedragen in goud kunt investeren, u kunt al in goud beleggen vanaf één gram goud. Toch zal het aankopen van een dergelijke kleine hoeveelheid niet altijd betekenen dat u het goud ook daadwerkelijk in handen zult krijgen. Bij het goud kopen 1 gram bestellen betekend namelijk dat u een heel klein beetje goud aan koopt. Dit komt omdat goud een zeer zwaar edelmetaal is en als u het gaat vergelijken zelfs bijna twee maal zo zwaar als lood. Vanwege het kleine volume zal 1 gram fysiek goud kopen betekenen dat u slechts een staafje goud koopt. U kunt zich wel voorstellen dat u zo’n staafje heel snel kwijt kunt raken en vandaar dat een gram dan ook meestal niet fysiek wordt uitgeleverd.

Veel goud handelaren bieden daarom dan ook de mogelijkheid om door middel van 1 gram goud kopen als het ware goud te sparen. Hiervoor worden verschillende mogelijkheden aangeboden, zo bestaat er bij sommige handelaren de mogelijkheid om dit door middel van een spaarplan of een goudrekening te doen. Dit spaarplan houdt in dat uw geld op een rekening komt te staan en dat daartegenover een hoeveelheid goud staat. Ook bestaat de mogelijk tot meerdere malen 1 gram goud kopen en tot verzending of afhalen van het goud over te gaan op het moment dat u een grotere hoeveelheid bij elkaar gespaard hebt. Dit heeft als voordeel dat u rustig aan een leuke hoeveelheid bij elkaar spaart zonder dat u daarvoor, in verhouding, hoge verzendingskosten hoeft te betalen. De verzendkosten die in rekening gebracht worden als u bij het goud kopen 1 gram besteld en dit op zou laten sturen, zouden uw aankoop onnodig duur maken waardoor u geen voordeel kunt behalen. Over het algemeen wordt gesteld dat het laten verzenden van uw aangekochte goud zich loont vanaf zo’n 20 gram. Op het moment dat u minder goud koopt zullen de verzend kosten per één gram goud zo hoog worden dat u deze vrijwel zeker niet terug gaat verdienen.

Dit is één van de dingen waar u bij het 1 gram goud kopen rekening mee moet houden. Het aankoop bedrag is laag maar u zult uw goud nog niet in handen krijgen. Het in handen krijgen van een hoeveelheid goud bij het goud kopen zal dus gebeuren vanaf grotere gewichten en kleinere hoeveelheden zullen niet uitgeleverd worden. Naast de beperking van het gewicht zijn er ook andere factoren die het onmogelijk maken om bij het fysiek goud kopen ook daadwerkelijk tot levering van 1 gram over te gaan. Op het moment dat u een hoeveelheid goud koopt wilt u natuurlijk zeker weten dat u ook echt goud koopt. Daartoe kunt u goud kopen in de vorm van gouden munten of goudbaren. Gouden munten worden geslagen door bepaalde landen en dienen als verzamel object of als belegging middel. 1 gram goud kopen in de vorm van munten is niet mogelijk, de kleinste gouden munten die verkrijgbaar zijn zullen altijd nog een gewicht hebben van een twintigste troy ounce en dat staat gelijk aan anderhalve gram goud. Naast gouden munten worden bij het fysiek goud kopen ook vaak goudbaren aangekocht.

Goudbaren zullen echter speciaal vervaardigd worden voor het beleggen in opdracht van een goudhandelaar. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden en die moeten terug verdiend worden met de verkoop van de goudbaren. Het is natuurlijk wel te begrijpen dat 1 gram goudbaar kopen deze kosten niet zomaar op zal brengen. Dit komt omdat de prijs van één gram goud nu eenmaal te laag is en als de kosten van het kanen van de goudbaar daarbij opgeteld worden dan betaald u veel te veel voor de goudbaar. Veel belangrijker is het nog dat goudbaren niet eens zo klein gemaakt kunnen worden. Dit komt natuurlijk omdat bij het goud kopen 1 gram bestellen een heel kleine hoeveelheid goud is. Bovendien zult u, om zeker te weten dat u echt goud koopt, ook een aantal merktekens aan willen treffen op de goudbaren. Omdat 1 gram zo’n hele kleine hoeveelheid is zal er dus gewoon te weinig oppervlakte zijn om merktekens aan te brengen. Hierdoor is 1 gram goud kopen in fysieke vorm dus niet mogelijk.

Toch is 1 gram goud kopen als het ware het instapmodel voor het beleggen in goud. Omdat het om een zeer laag bedrag gaat is het al snel mogelijk om dit bijvoorbeeld op een maandelijkse basis te doen. Hierdoor kunt u na een tijdje een aardig bedrag bij elkaar sparen en uw aangekochte goud laten versturen als het de moeite waard is om dit te doen. Bij het goud kopen 1 gram per keer aanschaffen is daardoor een zeer eenvoudige manier om te profiteren van de winsten die het beleggen in goud u op kunnen leveren zonder daarbij een enorm groot risico te lopen. Daarom wordt dit dan ook door veel mensen gedaan die wel willen profiteren van de koersstijgingen van goud maar daarbij niet te veel risico met hun geld willen lopen. De hoeveelheid van één gram goud zorgt er daarbij voor dat het risico te overzien is en daarmee voor veel mensen acceptabel gevonden wordt. Neem dus ook een kijkje bij uw online goud handel en informeer naar de mogelijkheden van 1 gram goud kopen als start van een mooie waarde opbouw van uw beleggingsportefeuille.